Gyakori kérdések + válaszok a Maca porról

Mi is valójában a Maca?

A Maca, vagy más néven a perui zsázsa egy gyökérzöldség, ami Peruban őshonos. Az inkák már évezredek óta fogyasztják kitűnő egészségmegőrző, nemi vágyat fokozó és potencianövelő képessége miatt.

A Maca kitűnő tápanyagforrás, mivel telis-tele van létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és egyéb tápanyagokkal, melyek feltöltik szervezetünket, megerősítik immunrendszerünket, valamint fokozzák védekezőképességünket.

Legfőbb hatása tehát kiemelkedő vitalizáló és hormonszabályzó képessége, mellyel számos problémát és állapotot képes javítani szervezetünkben.

A Maca gyökér kivételesen hatékonyan képes fokozni a nemi vágyat, növelni a potenciát, illetve javítani a szexuális teljesítőképességet. Ráadásul nők és férfiak esetén egyaránt el tudja ezeket érni, így mindkét nemnek érdemes fogyasztania.

Milyen hatóanyagok vannak a Maca gyökérben?

A Maca szuperélelmiszer, s mint ilyen kivételesen gazdag létfontosságú tápanyagokban, melyek vitalizálják és energiával töltik fel teljes szervezetünket.

A szuperélelmiszerek – tehát a Maca is – rendkívül koncentráltan és megfelelő arányban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat, enzimeket, antioxidánsokat és más létfontosságú anyagokat.

A Maca gyökér igen gazdag forrása a  B1-, B2-, B3-, B6-és B12-vitaminnak, a béta-karotinnak, a C-és D-vitaminnak. Ásványi anyagokban sem szűkölködik, így igen sok magnézium, kalcium, vas, cink, jód, mangán, réz, szelén és foszfor van benne.

A Macában találhatóak még aminosavak, esszenciális zsírsavak, fitonutriensek, rost, lipidek,  flavonoidok, alkaloidok, fitoszteroidok, szterolok és a glikozidok is.

Mik a legfontosabb hatásai a Maca gyökérnek?

 • Erősíti az immunrendszert, fokozza a védekezőképességet
 • Vitalizálja a szervezetet, tápanyagokkal és energiával tölt fel
 • Növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességünket
 • Lassítja az öregedés folyamatát
 • Javíthatja a sportteljesítményt, valamint segíti az izomtömeg növelését
 • Helyreállítja a hormonrendszer egyensúlyát
 • Orvosolhat számos hormonprobléma miatt kialakult problémát, panaszt (akne, csontritkulás stb.)
 • Fokozza a termékenységet mind nők, mind pedig férfiak esetében
 • Szabályozza a menstruációt, csökkentheti a görcsöket és fájdalmakat, mérsékelheti a premenstruációs szindróma tüneteit
 • Enyhítheti vagy megszüntetheti a menopauza alatt jelentkező kellemetlen panaszokat
 • Természetes afrodiziákumként növeli a nemi vágyat és a potenciát nők és férfiak esetén is

Hogyan szabályozza hormonrendszerünket?

A Maca teljesen természetesen képes helyreállítani a felborult hormonális egyensúlyt a női és férfi szervezetben egyaránt. E hatását úgy éri el, hogy az agyalapi mirigy (hipotalamusz és hipofízis) működésére hat jótékonyan, ami szabályozza a hormonok termelését.

A Maca ráadásul adaptogén módon hat, vagyis teljesen alkalmazkodik a szervezet aktuális állapotához. Magyarán szólva ez azt jelenti, hogy a túl magas szinten lévő hormonok termelését visszafogja, míg a túl alacsony szintű hormonok termelését serkenti. Ezáltal képes elérni a hormonális egyensúlyt, mely egészségünk és jó közérzetünk szempontjából is elengedhetetlen.

Hogyan növeli a Maca a nemi vágyat és a potenciát?

A Maca gyökér a hormonrendszer szabályzása által rendkívül jótékonyan hat a nemi vágyra. Ha helyreáll a szervezetben a hormonok egészséges egyensúlya, akkor ezzel rendeződhetnek a szexuális problémák is.

Ráadásul a Macában kivételesen sok cink található, mely nélkülözhetetlen a nemi vágy kialakulásához, és a megfelelő potencia meglétéhez mindkét nem esetén.

A Maca emellett kedvezően hat az érzékeinkre is a hormonok szabályzása által. Továbbá jelentősen fokozza a medencekörnyék vérellátását, így támogatja a petefészkek és a herék működését, de jótékonyan hat a mellékvesére, a pajzsmirigyre és a hasnyálmirigyre is.

Miért jobb a Maca, mint a többi vágyfokozó, potencianövelő?

A Maca gyökér teljesen természetesen és gyengéden képes helyreállítani a hormonális egyensúlyt. Tehát semmiféle mesterséges hormont nem juttat szervezetünkbe, hanem ehelyett arra ösztönzi, hogy saját maga termeljen többet az alacsony szinten álló hormonokból, míg kevesebbet a túl magas szinten lévő hormonokból.

Ezzel szemben a mesterséges hormonok durván beavatkoznak a szervezet működésébe, ráadásul számtalan káros mellékhatásuk is lehet egészségünkre nézve.

A Maca ráadásul a szervezet egészére jótékonyan hat, feltölti létfontosságú tápanyagokkal, minek köszönhetően megerősödik immunrendszerünk, energiával teltek leszünk, így jelentősen növekedhet fizikai és szellemi teljesítőképességünk is.

A maca tehát teljesen természetesen, mellékhatások okozása nélkül képes helyreállítani szerveztünk hormonális egyensúlyát, aminek köszönhetően megnövekedhet nemi vágyunk és potenciánk, valamint javulhat szexuális teljesítőképességünk is.

Mindezek miatt a Maca gyökér természetes alternatívát jelenthet a mesterséges hormonkezelések helyett. 

Meddig fogyasztható a Maca Por?

A Maca egy természetes táplálék, s mint ilyen korlátozás nélkül bármeddig fogyasztható. A Maca gyökérnek nincs semmilyen egészségre káros hatása az adagolási utasítás betartása esetén.

Férfiak és nők is fogyaszthatják?

A Maca fogyasztása nők és férfiak számára is ajánlott, mivel mindkét nem esetében kifejti jótékony hatásait. Ráadásul mindkét nem esetén a megfelelő hormonok termelését serkenti, és éppen ott és úgy hat, ahogy arra szüksége van a szervezetnek.

A Maca nők és férfiak esetén is fokozza a nemi vágyat, növeli a potenciát és a szexuális teljesítőképességet. Ráadásul mindkét nemnél javítja a termékenységet is, és roppant jótékony hatású a nemi szervek egészségére és működésére nézve.

Hogyan kell a Maca Port fogyasztani?

Naponta 1 csapott kiskanál (2 gramm) mennyiségű maca port ajánlott elfogyasztani valamilyen folyadékban elkeverve.